Prikupljanje podataka

Tko smo mi?

Nalazite se na stranicama elektroničke publikacije Nezavisni.hr, u vlasništvu fizičke osobe.

Uvjeti korištenja sadržaja regulirani su ovim Uvjetima korištenja sadržaja. Smatra se kako su korisnici u svakom trenutku upoznati s Uvjetima korištenja sadržaja koji su na snazi, te da su ih razumjeli i prihvatili u cijelosti.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji vas identificiraju (poput imena, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). Nezavisni.hr ne prikuplja vaše osobne podatke osim u slučaju kada ste nam ih vi izričito učinili dostupnima (npr. prilikom naručivanja proizvoda ili pretplate ili nekog drugog razloga), čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

Korištenje osobnih podataka

Nezavisni.hr će koristiti vaše osobne podatke za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analize preferenci te dostave općih i individualiziranih ponuda, s ciljem da vam se omogući pristup posebnim informacijama te za potrebe komunikacije s vama.

Kolačići (Cookies)

Nezavisni.hr pridržava pravo koristiti kolačiće na svojim web stranicama iz razloga kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo.

Što su kolačići?

Web stranice koriste kolačiće kako bi korisnicima ponudila personalizirano iskustvo te za prikupljanje podataka o korištenju web stranice. Brojne web stranice koriste kolačiće i za pohranu podataka koji osiguravaju dosljednost na čitavoj web stranici. Kolačići mogu poboljšati vaše iskustvo jer omogućuju pamćenje vaših želja i potreba i preskakanje prijave prilikom svakog posjeta web stranici.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web stranicu.

Navedene web stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Od kojih trećih strana primamo podatke

Neki od linkova na portalu Nezavisni.hr vode na druge web stranice i servise. Nezavisni.hr nema nadzor nad tim stranicama, servisima, dokumentima, podacima i drugim sadržajima, te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na web stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Media

Ako prenesete sliku na web stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web stranice.

Kontakt forma

Čuvamo poslane podatke iz kontakt forme određeno vrijeme zbog usluga korisnicima, ali ne koristimo podatke poslane kroz kontakt formu za marketinšku namjenu.

Newsletter

Ukoliko ste dali izričitu privolu za primanje Newslettera, možemo vam poslati elektronički bilten s komercijalnim sadržajem za oglašavanje. Podatke koje ste nam dostavili kako biste se pretplatili na Newsletter koristit će se samo za slanje Newslettera. Ukoliko želite odustati od pretplate na Newsletter, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja pretplate koja se nalazi u Newsletteru. U slučaju otkazivanja pretplate, osobne podatke koje smo prikupili u tu svrhu prestat ćemo obrađivati. Prikupljene podatke pohranjujemo samo za razdoblje tijekom kojeg primate bilten i niste otkazali vašu privolu za primanje Newslettera.