Velika donacija Borisa Mikšića za obnovu vukovarskoga Vodotornja

Vlasnik Corteca, Boris Mikšić i njegov tim, sastali su se s gradonačelnikom Vukovara, Ivanom Penavom. U sklopu posjeta delegacija je obišla i vukovarski Vodotoranj kako bi popratili trenutno stanje rekonstrukcije.

Grupacija Cortec donirala je svoju patentiranu, svjetski poznatu tehnologiju migrirajućih inhibitora korozije, MCI. Ta tehnologija trenutno se koristi za obnovu spomenika koji je uništen tijekom Domovinskoga rata.

Na inicijativu Borisa Mikšića, njegova tvrtka Cortec donirala je potrebne količine proizvoda za sprječavanje korozije armirano betonske konstrukcije vukovarskoga Vodotornja prema glavnom projektu “Memorijalno spomen obilježje Domovinskoga rata ‘Vodotoranj Vukovar'”.

Cortec je za obnovu simbola grada Vukovara donirao MCI tehnologiju koja na revolucionaran način produljuje životni vijek betonskih konstrukcija.

Tehnologija donirana Vukovaru bila je primijenjena za sanaciju Pentagona poslije terorističkih napada 11. rujna. Za taj projekt je osvojila prvu nagradu za rehabilitaciju infrastrukture u SAD-u međunarodnog strukovnog društva za sanaciju betonskih struktura.