Ministarstvo obrane objavilo snimke sa dočeka ‘Vatrenih’

Brodom Hrvatske ratne mornarice viceprvaci svijeta – nogometaši Ivan Perišić, Ivan Strinić, Ante Rebić, Lovre Kalinić i Filip Bradarić došli su u utorak, 17. srpnja, na Zapadnu rivu u Split gdje ih je dočekalo više od 50 tisuća oduševljenih građana.

Na brodu Hrvatske ratne mornarice ‘Vatrene’ je dočekao zapovjednik HRM-a, komodor Ivo Raffanelli, s posadom broda. Posada mornara priznala je kako im je bila iznimna čast i zadovoljstvo ‘Vatrene’ prevesti na spektakl na rivi, te kako će ovaj dan svi još jako dugo pamtiti i prepričavati.

Pred desetke tisuća okupljenih građana ‘Vatreni’ su izašli i u Zadru gdje su im priznanje odala četiri letačka helikoptera OH-58D Kiowa Warrior.

Helikopteri Kiowa Warrior pratila su jedrenjak na kojem su se nalazili reprezentativci Luka Modrić, Šime Vrsaljko, Danijel Subašić i Dominik Livaković, a izveli su i atraktivan program na Forumu gdje za ‘Vatrene’, kao i za sve posjetitelje dočeka zadarskih osvajača zlata i srebra.

Piloti koji su u Kiowama pozdravili hrvatske nogometne reprezentativce također nisu skrivali oduševljenje zbog časti koja im je pripala i kako kažu, sudjelovanje u ovom dočeku iznad Zadra posebno će im ostati u sjećanju jer su grad preletjeli u noćnim uvjetima te tako pozdravili naše nogometaše i tisuće oduševljenih građana.

U Zadru je Vatrene pozdravila i akrobatska skupina “Krila Oluje” koja je izvela pozdravni prelet iznad zadarskog mosta.

Naslovna fotografija: MORH