Sretan kraj drame na Tajlandu: Iz špilje spašeno svih 12 dječaka i trener

Akcija spašavanja dječaka i njihova nogometnog trenera iz špilje na Tajlandu okončana je danas, 10. srpnja, nakon što su spašena preostala 4 dječaka i njihov trener.

U utorak je počela treća operacija spašavanja u kompleksu špilja u Tajlandu, u kojoj su nakon završetka jučerašnje akcije ostala još četiri dječaka i njihov nogometni trener. Nešto prije 11 sati, AP je izvijestio o vozilu hitne pomoći koje je napustilo mjesto događanja, a mediji su izvijestili da je spašen i deveti dječak. Ubrzo je došla informacija da je iz špilje spašen i deseti dječak, a nedugo nakon toga spašen je i 11. dječak, prenosi Dnevnik.hr.

Malo prije 14 sati Reuters je javio kako su iz špilje izvedeni i 12. dječak i trener. Lokalni mediji javljaju kako se 11. spašeni dječak zove Chanin Wiboonrungrueng, da ima 11 godina, te je najmlađi član skupine. Dječakov nadimak je Titan i nogomet igra već pet godina.

Spasioci su dječacima dali antianksiozne lijekove kako bi lakše podnijeli izlazak iz špilje, izvijestio je tajlandski premijer Prayut Chan-o-chau. Zapovjednik akcije spašavanja premijera je izvijestio o tijeku operacije.

U špilju je u utorak ujutro otišlo 19 ronioca, piše Guardian, a unatoč jakoj kiši tijekom noći, uvjeti u špilji nisu se puno promijenili u odnosu na ponedjeljak.