Otac troje djece odlazi u Njemačku: ‘Nemoguće je preživjeti od prvog do prvog’

“Dosta mi je! Dragi moji, cijenjena Vlado i cijenjeni naši svi, nakon dugo vremena premišljanja i kombiniranja donio sam odluku i idem trbuhom za kruhom u našu drugu domovinu Njemačku” – ovako se u kratkom postu na Facebooku od svoje rodbine, prijatelja, poznanika i svih ostalih oprostio Karlovčanin Danijel koji je poput tisuća njegovih sunarodnjaka odlučio potražiti bolji život u inozemstvu, piše KAportal.

“Djetinjstvo mi je uništilo sranje od rata, a ostatak života loše odluke naših nesposobnih vladajućih garnitura. Sada, kada sam u najboljim godinama života i kada bih trebao zarađivati dovoljno da mogu normalno živjeti sa svoje troje djece, nemoguće je preživjeti od prvog do prvog”, piše ovaj Karlovčanin.

Plaća je, kaže, mizerna a troškovi života ogromni pa se, kako bi omogućio svojoj djeci normalan život i sve što im je potrebno, ipak odlučio na ovaj korak u svom životu. “Žao mi je što ne mogu dovoljno zaraditi u domovini ali što je tu je, to ti je život. Pa evo da vam javim svima o svojoj odluci. Uskoro zajedno u nove radne pobjede nebu nas niko je..l”, piše na Facebooku “tagirajući” svog kuma koji je u Njemačkoj već dvije godine.

Kako nam kaže još jedan budući, nažalost prisilni “gastarbajter”, kum mu je već više puta sugerirao da se preseli ali on je oklijevao. “Radim na građevini za 27 kuna po satu a za plaću od 5.400 kuna moram imati 200 sati rada.

Stan, režije, hrana i moj gablec, gorivo za posao… Kad se sve zbroji i oduzme, moja obitelj o toga ne može preživjeti”, ispričao je Danijel za KAportal. U Njemačkoj će, kaže, raditi za 13 eura po satu a može dobiti i dječji doplatak od 800 eura.