Božo Petrov: Konkretnim zakonskim inicijativama želimo stvoriti Hrvatsku po mjeri

Klub zastupnika ‘Most nezavisnih lista’ u subotu, 7. srpnja, održao je sastanak na kojemu su definarane aktivnosti tijekom ljetne stanke.

Saborski zastupnici Mosta ljeto će, kažu, iskoristiti za rad na terenu i izravnu komunikaciju s građanima diljem Hrvatske. Među prvim aktivnostima je sastanak predsjednika saborskog Odbora za poljopriverdu, Tomislava Panenića, s neretvanskim poljoprivrednicima kako bi se raspravilo o njihovim problemima i utvrdilo kako im pomoći.

“Obilazit ćemo Hrvatsku, družit ćemo se s građanima, govort ćemo što je Most napravio i što ćemo napraviti. Želimo čuti i prijedloge građana, što bi htjeli da se promijeni da Hrvatska bude po mjeri svakog čovjeka. Imamo dovoljno volje i želje da pokažemo građanima da postoji politička opcija kojoj je stalo do njih“, rekao je novinarima predsjednk Mosta, Božo Petrov.

Naglasio je kako jasnim i konkretnim inicijativama Most ide za time da građanima ponudi Hrvatsku po mjeri svakoga, da svatko ima jednake mogućnosti za kvalitetan, dobro plaćen posao te je pozvao i vladajući HDZ da u takvim inicijativama konkurira Mostu.

“Most je jedina politička opcija koja je vrlo konkretno iznijela plan zakonskih iniciijativa. Naša platforma pokret Ostanka je jasan set zakonskih inicijativa iz javne uprave, poduzetništva, gospodarstva, pravosuđa, demografskih mjera. To nije populizam. Nećete u povijesti naći niti jednu političku stranku koja dok je bila u oporbi je predala novi, izmijenjen set zakona za pravosudnu reformu. To je napravio Most. Oni koji prozivaju Most za populizam dok su bili u oporbi četiri godine, predali su samo četiri zakonske inicijative“, istaknuo je Petrov.

Politički tajnik Mosta, Nikola Grmoja, rekao je kako je Most najaktivnija politička opcija po broju zakonskih inicijativa i amadmana na zakone koje Vlada upućuje u Sabor, a tako će nastaviti i dalje raditi.

“Često se Most iz usta premijera Plenkovića želi pokazati i prikazati kao populistička opcija koja je destruktivna i HDZ na svojim stranicama je objavljivao da smo mi neki destruktivci. Kada se pogleda stvarno stanje onda je jasno tko nudi konkretne i konkstruktivne prijedloge, tko želi nešto mijenjati, a tko priča o tome da stvari u Hrvatskoj treba mijenjati“, istaknuo je Grmoja.

Spomenuo je kako su zakonske inicijative Mosta realne, konkretne, ostvarive, ali HDZ je taj koji ne želi promjene, te su neke inicijative Mosta odbačene, a neke čekaju da dođu na dnevni red sjednice Sabora.

“To što HDZ ne želi ići u promjene pokazuje da nismo mogli biti dio vladajuće većine. Most se niti u jednoj Vladi nije zadržao dulje od šest mjeseci,jer smo željeli promjene. Onaj koji želi promjee ne može niti biti dio vladajuće većine“, dodao je Grmoja.

Saborska zastupnica Mosta, Ines Strenja Linić je podsjetila kako je prije osam mjeseci najavljena izmjena kaznenog zakona o seksualnom zlostavljanju djece, zakon je stavljen u hitnu saborsku proceduru, a onda je skinut. No, zahvaljući saborskoj zastupnici Ines Strenja Linić, koja je prikupila 37 potpisa svih Klubova saborskih zastupnika, čak i HDZ-a, te izmjene Kaznenoga zakona za seksualno zlostavljanje djece će se naći u četvrtak na dnevnom redu sjednice Sabora, a najvažnije je da za seksualno zlostavljanje djece nema zastare. Također je istaknuto da Most pokazuje i brigu za zdravstvenu reformu.

Naslovna fotografija: most-nl.com