Šok i nevjerica zbog Kentove prognoze

Ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba, Damir Skok, pozvao je posjetitelje da dio subotnjeg dana provedu u obilasku izložbe fotografija smeđeg medvjeda, a večer gledajući utakmicu Hrvatske i Rusije na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Uoči te utakmice Zoološkim su vrtom zavladali šok i nevjerica. Gibon Kent predviđa da će u utakmici četvrtzavršnice Prvenstva koja se igra u Sochiju, pobijediti ruska reprezentacija.

“U vanjski su dio nastambe prvo istrčale Fiona i Kulička. Fiona je odmah posegnula za hranom iz hrvatske babuške, a počastila se i njezina mama. Vjerovali smo kako će im se pridružiti i Kent. Budući da ga neko vrijeme nije bilo na vidiku, u publici je rasla zabrinutost. Opravdano! Kad se napokon pojavio, poslužio se povrćem i voćem iz ruske babuške. Upravo to, prema našim pravilima, otkriva pobjednika. Osjećaji su nam pomiješani. S jedne strane želimo vjerovati kako je Kent sjajan prognostičar, a s druge strane srcem smo uz Vatrene. Možda je upravo ženski dio obitelji gibona ovaj puta u pravu“, kazao je Damir Skok.

Događaj je pratila i Natalia Iakimchuk, prva tajnica Veleposlanstva Ruske Federacije.

Iako ju je razveselila Kentova prognoza, kazala je kako su Rusi svjesni snage hrvatske reprezentacije. U Zoološkom vrtu grada Zagreba bila je prvi put. Budući da joj se jako svidio, angažirat će se na njegovu povezivanju sa zoološkim vrtom iz Moskve.

PRess vizuali