RUSIJA 2018 Hrvatska šesti favorit, ali u eventualnom četvrtfinalu prijeti nam prvi

Hrvatska nogometna reprezentacija suvereno je s tri pobjede u skupini “D” izborila osminu finala Svjetskoga prvenstva u Rusiji. Za četvrtfinale će u nedjelju, 1. srpnja u 20 sati, igrati protiv reprezentacije Danske, koja je u skupini završila iza Francuske, a ispred Perua i Australije.

Nakon rušenja Nigerije (2:0), Argentine (3:0) i pobjede nad Islandom (2:1), Hrvatskoj sve više rastu izgledi za plasman u finale. U prilog nam idu i raspleti u ostalim skupinama, a koeficijenti na Hrvatsku su nastavili padati nakon ispadanja aktualnog prvaka Njemačke već u skupini. Umjesto Nijemaca, u hrvatski dio ždrijeba uskočila je Švedska.

Na kladionicama je Hrvatska sada svrstana među prvih šest favorita za osvajanje naslova svjetskoga prvaka. Koeficijent na pobjedu Hrvatske u finalu SP-a sada je manji od 15. Nešto bolje šanse imaju samo Francuska, Engleska i Belgija, dok su Brazil i najveći favorit Španjolska i dalje glavni konkurenti za naslov.

Podsjetimo, u slučaju pobjede ‘Vatrenih’ u dvoboju s Danskom, u četvrtfinalu nas očekuje pobjednik iz susreta Rusija – Španjolska.

Naslovna fotografija: Getty Images