RUSIJA 2018 Objavljene ružne njuške huligana koji su pretukli hrvatskog navijača

Argentinska ministrica sigurnosti Patricia Bullrich na Twitteru je objavila fotografije, te imena i prezimena četvorice njenih sunarodnjaka koji su se iživljavali nad Hrvatima.

“Elia, Pardo, Eslejer i Catalan četvorica su nasilnika identificiranih putem video snimke, koji su divljački pretukli hrvatske državljane. Tražimo od ruskih vlasti da ih uhite i deportiraju. S tom zemljom smo potpisali sporazum o zaštiti argentinskih državljana, ali naša obaveza je da budemo strogi prema onima koji krše zakon”, poručila je ministrica na Twitteru.

> UZNEMIRUJUĆE Argentinski kukavičluk i na tribini – pretučen hrvatski navijač

Argentinski direktor službe zadužene za sigurnost na nogometnim utakmicama Guillermo Madero nalazi se u Rusiji kako bi surađivao s lokalnom policijom.

“Odrađen je dobar posao kako bi se identificirali napadači na Hrvata. Hvala vam na predanosti i poslu”, poručio je Guillermo ruskim kolegama preko Twittera, prenosi RTL.

Napadačima je zabranjen ulazak na ostale utakmice Svjetskog prvenstva, a Juan Manuel Lugones, tajnik argentinske agencije za sprečavanje nasilja na stadionima (Aprevide), rekao je da će im biti zabranjen ulazak i na stadione u području Buenos Airesa u Argentini, pišu novine La Nación.