HRVATI NA POPRAVNOM Inicijativa ‘Stop rastu cijena goriva’ kreće u novu akciju

Nakon akcije upozorenja pod nazivom #ugasimotor, koja je održana u brojnim hrvatskim gradovima 15. lipnja, u trajanju od 10 minuta, Građanska inicijativa ‘Stop rastu cijena goriva’ odlučila je krenuti u veću akciju za spuštanje cijene goriva ispod 9 kuna i za snižavanje trošarine.

Ovaj put akcija se održava u srijedu, 20. lipnja, a motori bi trebali ostati ugašeni čak sat vremena, od 15:30 do 16:30, dakle u vrijeme najvećih prometnih gužvi. Prva prosvjedna akcija nije imala odaziv kao što je to, primjerice, bilo u Srbiji i BiH, ali organizatori najavljuju da će ovaj put biti drugačije.

“Ovaj put bit će to velika akcija jer nakon petka na stotine građana javlja nam se da se samoorganiziraju po svim hrvatskim gradovima i mjestima. Prema policijskom izvješću, 2572 vozila sudjelovala su u blokadama prometnica u petak, a ovaj put očekujemo barem 10.000 vozila koja će na cestama ugasiti svoje motore. Iako nam mnogi prigovaraju da je generalna proba bila loša, dobili smo poziv iz Ministarstva financija i rečeno nam je da su spremni za razgovor”, poručuju iz inicijative “Stop rastu cijene goriva”, javlja Dnevnik.hr.