Zlatko Dalić: Imamo sjajnu generaciju i možemo do velikog rezultata

Hrvatska nogometna reprezentacija kreće u još jedno Svjetsko prvenstvo, svoje peto od samostalnosti.

Trećega dana Svjetskog prvenstva u Rusiji, na teren će izaći najbolji hrvatski nogometaši kako bi odmjerili snage s nacionalnom selekcijom Nigerije, svojim prvim suparnikom u Skupini “D”.

Na dosadašnje četiri svjetske smotre, Hrvatska je u prvim kolima igrala s Jamajkom (3:1), Meksikom (0:1) te dva puta Brazilom (0:1, 1:3), a izabranike Zlatka Dalića na ruskim travnjacima čekaju još Argentina te Island.

Hrvatska u okršaj s Nigerijcima ulazi u punom sastavu, bez ozlijeđenih i suspendiranih igrača, a izbornik Dalić potvrdio je dan uoči utakmice kako je sve spremno za početak utakmice.

“Znam prvi sastav, što i kako ćemo igrati. Hrvatska ima svoj stil i mora ga se mora držati, s tehnički savršenim posjedom lopte. imamo sjajnu generaciju i možemo do velikog rezultata, moramo pokazati svoju kvalitetu”.

Protiv Nigerije, jedne od najboljih i najatraktivnijih afričkih reprezentacija, Vatreni još nisu igrali, a momčad njemačkog izbornika Gernota Rohra trenutačno zauzima 48. poziciju na Fifinoj ljestvici najboljih. Ofenzivci poput Mosesa, Iheanacha, Iwobija, ili kapetana Mikela koji dirigira veznim redom, dobro su poznati svjetskoj nogometnoj javnosti.

Pravdu će u Kaliningradu dijeliti brazilski sudac Sandro Ricci, a u drugoj utakmici Skupine “D” sastat će se Argentina i Island, koji svoj dvoboj započinju u 15:00 sati po hrvatskom vremenu u Moskvi.

Svjetsko prvenstvo, Skupina “D”, 1. kolo.

16. lipnja 2018., 21:00.

Stadion Kalinjingrad, Kalinjingrad

Hrvatska – Nigerija

Foto: footballcitymediacenter.ru