RUSIJA 2018 Hrvatska slomila Nigeriju i zasjela na vrh skupine ‘D’

Konačno smo dočekali utakmicu protiv Nigerije i, koliko god bili oprezni, vjerovali smo u pozitivan rezultat. Nakon što su ranije u skupini Island i Argentina odigrali 1:1, Hrvatskoj se otvorila prilika da pobjedom zasjedne na vrh ljestvice.

Skupina ‘D’, Kaliningrad Arena

21:00 Hrvatska – Nigerija 2:0

Pred velikim brojem hrvatskih navijača istrčali su izabranici Zlatka Dalića, prema nekim procjenama preko 10 tisuća prilično bučnih tifoza. Prvih deset minuta uglavnom se igralo isprekidano, Nigerijci bi se nakon svakoga kontakta našli na travi. Prva ozbiljna prilika stigla je u 14. minuti, ali udarac Ivana Perišića prohujao je iznad vratnice. A onda veliko slavlje. Igrala se 32. minuta, nakon kornera Luke Modrića loptu skreće Ante Rebić na Marija Mandžukić koji nisko glavom pogađa nigerijskog nogometaša Eteba od kojega se lopta odbila u gol. Do kraja poluvremena izdvojit ćemo glavu Andreja Kramarića u 39. na ubacivanje Rakitića, te Vrsaljkov udarac u prazno pred kraj. Nigerija je zaprijetila u 45. minuti, no rezultat se nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme počelo je inicijativom Nigerije, no u prvoj prilici našla se Hrvatska u 55. minuti kada je Rebić koji se našao u zaleđu zapucao priliku. U 59. imala je Nigerija prvi udarac u okvir gola. Igrala se 70. minuta kada se Mandžukić izborio za jedanaesterac, a Modrić ga je realizirao. Hvatska je 20 minuta prije kraja utakmice osigurala veliku prednost za mirnu završnicu. Otvorila se igra, gol je visio u zraku, ali ostalo je 2:0 i navijači su mogli početi sa slavljem.