‘Softwaresauna’, startup koji želi postati najomiljenije radno mjesto u Hrvatskoj

Prije tek nekoliko mjeseci, startup Softwaresauna otvorila je svoja vrata i time omogućila zainteresiranim talentima da se priključe ovom, za sad, malenom timu.

Sve je počelo nakon što je direktor, Ilkka-Cristian Niemi – podrijetlom iz Finske, nakon posjeta Lijepoj našoj ostao bez teksta na sam pogled svega što Hrvatska nudi, od prirodnih ljepota do njegovog najdražeg sportskog tima – Medveščak. Nedugo nakon, odlučio se za potpuno preseljenje i započinjanje svog pothvata u Zagrebu. Nakon složenog plana, dobio je potporu trenutno glavnog ulagača, vodeće finske kompanije Reaktor, te se tako plan počeo polagano realizirati.

Softwaresauna je full-stack software development startup koja nudi potpun paket razvoja, održavanja softwarea. Kvalitetna usluga osigurana je zapošljavanjem iskusnih inžinjera s višegodišnjim iskustvom, no želje su monogo veće; zaposliti 15 dodatnih developera u sljedećih godinu dana, te još dodatnih 50 u naredne dvije godine uz otvaranje više ureda diljem Hrvatske kako bi mogli imati i mjesta za mlade, neiskusne developere kojima je potrebno mjesto gdje će moći dobiti potrebnu pažnju i pomoć pri dodatnom obrazovanju od starijih kolega.

Najvažnije pravilo koje vrijedi za sve koji se priključe ovom timu jest timski rad. Nema napretka bez međusobne potpore i timskog rada. Tu se potiče da zaposlenici jedni na druge gledaju kaon a prijatelja, da slobodno iskažu kako ideje tako I moguće probleme, jer ne postoji ništa što ovaj tim ne može zajedničkim snagama riješiti.

Iako “šef” (koji ne dopušta da ga se tako zove) ne priča hrvatski jezik – još – oni koji se priključe njegovom timu nemaju problema s komunikacijom niti s dobivanjem njegovog razumijevanja, jer mu je najbitnije da njegov tim bude sretan i što trajniji, te time smatra da će se sve ostale karike posložiti.

Sve u svemu, uz kvalitetnu uslugu, opuštenu radnu atmosferu, ovaj Finac želi stvoriti najbolja radna mjesta u Hrvatskoj, posjećujući I uživajući u svim ljepotama i sadržajima koja lijepa naša nudi.

Ivana Mravunac