HSS promijenio politički smjer stranke, konzervativna opcija postaje prošlost

U subotu, 9. lipnja, u Hrastovici kraj Petrinje održana je programska Glavna skupina Hrvatske seljačke stranke (HSS). Uz izvješće predsjednika stranke, Kreše Beljaka, o protekloj godini, koje je ovaj put usvojeno jednoglasno, na Skupštini su doneseni važni dokumenti koji određuju budućnost stranke.

Usvajanjem Nacrta novog stranačkog programa pod nazivom ‘Nova Republika’, kako je istaknuto, HSS je definiran kao moderna, progresivna, republikansku i zelena stranka, koja želi slobodnu Hrvatsku slobodnih ljudi, a čiji program će se temeljiti upravo na borbi protiv krupnog kapitala te protiv svih vrsta izrabljivača hrvatskih stanovnika.

“Na borbi protiv nepotrebne birokracije te na borbi za pravo svakog čovjeka da u našoj domovini dostojanstveno živi od svog poštenog rada”, poručili su HSS-ovci.

Donošenje detaljnog programa stranke očekuje se u prosincu 2018. godine, a već sada se može kazati kako je HSS ovime definitivno promijenio svoj politički smjer.

“Konzervativna opcija, iako je u stranačkim programima nikada nije niti bilo, ovime postaje prošlost, a HSS nakon dugog niza godina ponovno postaje moderna, tolerantna, proeuropska i socijalno osviještena politička stranka te kao takva sve spremnija za preuzimanje odgovornosti za budućnost Hrvatske”, zaključeno je.