Hrvatski nogometni savez u središtu Moskve organizira navijačku zonu

Hrvatski nogometni savez (HNS) će tijekom Svjetskoga nogometnoga prvenstva organizirati navijačku zonu u samome središtu Moskve, u prekrasnome Parku kulture.

Hrvatska nogometna reprezentacija igra u skupini “D” protiv Islanda, Nigerije i Argentine, a HNS nastoji u svrhu utvrđivanja i daljnje promidžbe prijateljskih sportskih odnosa između Saveza i navijača te međunarodnih nogometnih udruga i sportskih djelatnika otvoriti navijačku zonu.

“S obzirom kako će većina hrvatskih navijača na utakmice putovati upravo preko Moskve, središnja će hrvatska navijačka zona biti organizirana u moskovskom centru, u Parku skulptura Muzeon, koji je dio najpoznatijeg i najljepšeg moskovskog i ruskog parka, Parka kulture (Gorki park). Dnevno ga posjeti više od 40.000, a vikendom i praznicima više od 250.000 posjetitelja”, navode u HNS-u.

Predmetni prostor raspolaže svom potrebnom infrastrukturom kao i kulturnim centrom u kojemu se hrvatski navijači mogu izravno upoznati s kulturnim i povijesnim vrednotama grada Moskve i Ruske Federacije, te ujedno, u okviru planiranih događanja, zajedno s ruskim nogometnim navijačima i posjetiteljima te međunarodnim gostima, dodatno učvrstiti razvoj sportske suradnje.

“Prema preliminarnom dopuštenju grada Moskve, hrvatska navijačka zona bila bi otvorena tijekom cijelog Svjetskog prvenstva. Prostirat će se na više od 7.000 m2 i sadržavati VIP sekciju, scenu, ugostiteljske i sportske sadržaje – teren za mali nogomet, zonu za stolni i cyber nogomet te mjesta predviđena za promociju partnera HNS-a”, zaključuje se.