Objavljeni polaznici RE-ACT radionice namijenjene dokumentarnim projektima u razvoju

Objavljeni su projekti i polaznici RE-ACT radionice, koja se ove godine po prvi put održava u sklopu Ex Oriente Film radionice namijenjene redateljima i producentima dokumentarnih filmova iz istočne i središnje Europe.

Od 18 prijavljenih projekata, izabrano je njih pet, među kojima je i Velebit redatelja Nevena Hitreca. Odabrani kreativni timovi ove će godine razvijati svooje projekte pod vodstvom Rade Šešić, sudjelovati na plenarnim sjednicama te individualnim konzultacijama s raznim stručnjacima Ex Oriente radionice.

Od 18 prijavljenih na RE-ACT radionicu, odabrani su sljedeći projekti:

  • ‘Velebit’ redatelja Nevena Hitreca, nastao u produkciji Jure Bušića (Jaka produkcija), Hrvatska
  • ‘The Jungle’ redatelja Cristiana Natolija, nastao u produkciji Chiare Toffolo (Tesla production), Italija
  • ‘On the other side of cornfield’ redatelja Mihe Mohoriča, nastao u produkciji Tine Glavič Novak (Sagar produkcija), Slovenija
  • ‘Keutschach’ redateljice Andrine Mračnikar, nastao u produkciji Jürgena Karaseka (Soleil Film GmbH), Austrija
  • ‘Warm’ film redatelja Nikole Ljuce, nastao u produkciji Nataše Pavlović (Pogon), Srbija

Osim pet odabranih dokumentarnih filmova, RE-ACT je ove godine odabrao i deset sudionika koji će moći pohađati sva predavanja koja održavaju stručnjaci Ex Oriente radionice. Zahvaljujući novoj suradnji s Austrijskim Filmskim Institutom i Filmskim Centrom Srbije, RE-ACT će prvi put ugostiti i kreativne timove s projektima iz Austrije i Srbije.

RE-ACT radionica održat će se od 19. do 21. lipnja u Trstu, a sve detalje o radionici možete pronaći na službenoj stranici. RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) inicijativu pokrenuli su Hrvatski audiovizualni centar, Slovenski filmski centar i Audiovizualni fond pokrajine Furlanije-Julijske krajine, s ciljem omogućavanja stručnog usavršavanja i sufinanciranja zajedničke proizvodnje dugometražnih filmova svih rodova.

HAVC