U Metkoviću dodijeljen 21 stan mladim obiteljima

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Predrag Štromar, u utorak, 29. svibnja, u pratnji zamjenika gradonačelnika Grada Metkovića Damira Rajića, zamjenice župana Dubrovačko-neretvanskog Žakline Marević i direktora APN-a Slavka Čukelja podijelio je ključeve 21 stana obiteljima koje su stanove kupile prema programu poticane stanogradnje (POS) u Metkoviću.

“Otvoreni smo i obavezni svakom gradu i općini pomoći u podizanju kvalitete života. U mojem je fokusu rješavanje stambenog pitanja naših mladih, a za mnoge je poticana stanogradanja jedina mogućnost rješavanja tog pitanja. POS se pokazao kao uspješan model za kojim vlada velik interes građana, posebno je izražen interes ovdje na obali gdje su skočile cijene nekretnina”, naglasio je ministar, dodavši kako će zbog velikog interesa za subvencijama mijenjati zakon kojim će se ponovo, uz poboljšane uvjete, omogućiti podizanje stambenih kredita za kupnju nekretnine.

Višestambena građevina se sastoji od dva ulaza i 55 stanova ukupne netto korisne površine stanova s pripadajućim garažno-parkirnim i vanjskim parkirnim mjestima od 3.658 m2.