Hrvatska nogometna reprezentacija u Rovinju raspolaže s vrhunskim komforom

Hrvatska nogometna reprezentacija svoje je pripreme za Svjetsko nogometno prvenstvo ovaj tjedan započela u Rovinju. Hrvatski reprezentativci u Rovinj su se vratili četvrti put, gdje će kvalitetu svoje igre dovesti na visoku razinu. 

Rovinj raspolaže s ukupno šest nogometnih terena s popratnim sadržajima od kojih su dva označena posebnom internacionalnom markom “FIFA Recommended”. Hrvatski nogometni savez (HNS) već tradicionalno na sportskim terenima Rovinja održava kampove koji su prikladni za sve uzraste, a ujedno se organiziraju i kvalifikacijske utakmice za kategorije U15, U16, U19, U21 te za žensku reprezentaciju.

Dugogodišnja suradnja HNS-a i Rovinja potvrđuje razinu usluge u kategoriji sportske opremljenosti. Dodatna potvrda zadovoljstva su i tečajevi te seminari za suce i trenere UEFA-e koje organizira HNS. Rovinj se profilirao kao provjerena destinacija za zimske pripreme nogometaša zahvaljujući svojim visoko kvalitetnim sportskim objektima te vrhunskoj smještajnoj i gourmet ponudi.

Za vrijeme zimskih mjeseci na redovne pripreme dolazi velik broj nogometnih momčadi iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske, Njemačke, Švicarske, a ove zime u Rovinju ih je bilo 85. Ključni razlozi za kontinuiran dolazak vrhunskih sportaša su povoljna sredozemna klima, hoteli s 4 i 5 zvjezdica prema međunarodnim standardima, vrhunska kuhinja s gastronomskom ponudom prikladnom za sportaše, visoka razina gostoljubivosti osoblja, raznolikost sadržaja za slobodno vrijeme te dugogodišnja sportska tradicija.

Maistra i Rovinj razvijaju i nude prilagođene i individualne programe prema potrebama i zahtjevima nogometnih klubova i reprezentacija. Već dugi niz godina svojim iskustvom i ulaganjima slijede potrebe onih koji se bave sportom i izlažu se visokom fizičkom naporu, a u želji da ostvare što bolje rezultate. Maistra redovito proširuje i dopunjava ponudu usluga kao i opremljenost kapaciteta kako bi kreirala vrhunsku ponudu koja može pratiti zahtjevne treninge i udovoljiti raznovrsnim potrebama, doprinoseći stvaranju uspješnih pojedinaca i timova. Tako nudi i nekoliko opcija smještaja, kao što su Professional, Silver i Bronze, koji uključuju smještaj, puni pansion, pranje sportske opreme, korištenje Wellness i Spa prostorija i prostorija teretane te service team assistance.

Osim infrastrukturom, Rovinj ima bogatu prirodu i blagu klimu, što su idealni uvjeti za odrađivanje vrhunskog treninga tijekom cijele godine. Uz prirodne potencijale, turistička ponuda prilagođena potrebama sportaša u svakom segmentu i kvalitetna sportska infrastruktura odlična su platforma za besprijekornu organizaciju ozbiljnih sportskih natjecanja. Tako je Rovinj u turističkoj pred i posezoni bio domaćin međunarodnih turnira koji su uvršteni u kalendar FIFA-e kao što su Istria Women’s Cup, koji okuplja ženske nogometne reprezentacije iz svih dijelova svijeta te Istria Youth Cup, međunarodni turnir natjecateljskog karaktera u kategoriji za mlađe nogometaše do 16 godina.

Autor fotografija: Marko Prpic/PIXSELL (404.agency/PRess)