Potraga za istinom je temelj ljudske prirode

Svi možemo postati “zviždači”. Sve započinje preuzimanjem odgovornosti.

Dok gledam jednu ženu kako se bori sa sve gorom bolešću, tu ženu koja je kao medicinska sestra pomagala mnogima, te je čak jednom kao vidovnjakinja u suradnji s lokalnom policijom riješila slučaj ubojstva, sve mi je nejasnija granica između “stvarnog” i “nestvarnog”. No nije li ta pojava zajednička svima koji su u potrazi za istinom? Neprestano skidamo slojeve filozofije, indoktrinacije, dogmi, propaganda, laži, vjerske retorike, vršnjačkog pritiska i samoobmane kako bismo pokušali doći do istine.

Svijet kakvim ga vidimo – šašavo mjesto puno proturječnosti; od zloglasnih chemtrailsa na nebu do veselog kliktanja tisuća mladih galebova na istom tom nebeskom svodu…ili kao jezero čije dubine možda kriju tajne tisućljetnih nestalih civilizacija. Baš poput tog jezera, svatko od nas u sebi krije puno potisnutih istina. Neprestano si lažemo – da obiteljsko nasilje koje smo pretrpjeli možemo jednostavno ignorirati, i da ono neće prouzročiti rak ili sekundarnu demenciju. Govorimo si da naši automobili neće toliko zatrovati okoliš da uskoro nećemo moći disati. I da nas ništa što učinimo drugim ljudima neće jednog dana proganjati.

Zapravo smo svjesni istine, no do nje je vrlo teško doći, taj je proces uvelike sličan arheološkom iskapanju – polako se slažu komadići mozaika jedne gotovo nepoznate civilizacije.

“Moć uvijek vjeruje u veličinu svoje duše i širinu svoje vizije, koje su neshvatljive slabima” – John Adams.

“Zviždači” našeg vremena također su odraz ljudske potrebe za poznavanjem istine. Ne možemo popraviti stanje na ovom planetu ako ga ne vidimo onakvim kakvo jest. Baš kao što se bolesti često suzbija raznim izumima moderne medicine, a dugotrajno uklanjaju kroz proces suočavanja s vlastitim strahovima, sumnjama i tugom – tako i naš svijet trenutno prolazi kroz kriznu fazu “zacjeljivanja”. Jedan je suradnik New York Timesa nedavno izjavio: “Nakon što je gotovo stotinu godina fokus medicine bio usmjeren na tijelo, odnedavno se više pažnje pridaje svijesti – koja se ne odnosi samo na ljudski um”.

“Zviždači” se boje ismijavanja i zatvora – što je ponovno odraz naše kolektivne svijesti – i mi se bojimo ismijavanja i negativnih posljedica suočavanja s istinom, pa radije živimo u zabludama. Prvi korak u potrazi za istinom je suočavanje s vlastitom tamom – najjednostavnije rečeno. Lažna moć misli da može zavarati druge jer zavarava samu sebe. Prava moć je beskrajna, jer je ukorijenjena u istini.

Mnogi misle da je potraga za istinom vjerski zadatak, ili politički pothvat, no riječ je o samom temelju ljudske prirode. Iza različitih stajališta, propalog gospodarstva, ratova, genocida i otrovnih GMO proizvoda, krije se činjenica koje smo svi svjesni – ukoliko se ubrzo ne trgnemo, posljedice će biti katastrofalne.

Primjeri promjena koje su posljedica aktivne potrage za istinom:

  1. Tyson Foods nedavno je prestao s uzgojem praščića u kavezima upravo zbog aktivista.
  2. Vojno osoblje sve češće počinje iznositi istinu o ponašanju korumpirane vlasti. Dobar je primjer Kristen Meghan, koja je nedavno izašla s pričom o tzv. chemtrailsima.
  3. Dok je Monsanto potrošio milijune dolara u borbi protiv zakona o označavanju GMO hrane, kanabis polako postaje legalan diljem SAD-a. Trenutno se može legalno nabaviti u više od 20 saveznih država, a pokret se nastavlja. Kanabis je odavno poznat po svojoj ljekovitosti. Zajednički smo odlučili stati na kraj maltretiranju koje nam otežava živote i ugrožava zdravlje.
  4. Zahvaljujući Zakonu o slobodi informiranja u Velikoj Britaniji, sve češće se pojavljuju dokumenti koji otkrivaju prave posljedice korištenja cjepiva.

Popis sličnih vijesti gotovo je beskrajan, a i povijest nam je nebrojeno puta potvrdila…Gandhi se nije uzalud meditacijom suprotstavljao britanskoj kolonizaciji. Nenasilni građanski neposluh osnova je svake potrage za istinom. Kad jednom iskoračite iz svoje tame i počnete primjećivati istinu oko sebe – dijelite ju. Svi vas očekujemo.

Marija Šakić / wakingtimes