Brigitte Berulec izabrana za predsjednicu HSS-a ‘Hrvatsko srce’

U subotu, 26. svibnja, u Vrbovcu je održana Izborna skupština Organizacije žena HSS-a ‘Hrvatsko srce’.

Za predsjednicu je izabrana Brigitte Berulec, dosadašnja potpredsjednica te Organizacije. U svom govoru najavila je borbu za bolju budućnost Hrvatske, pozivajući se na samobitnost, individualne slobode i nacionalno jedinstvo.

“Ovo je naše vrijeme – da vratimo naše ljude na posao i otvorimo vrata prilike za našu djecu, da obnovimo prosperitet i promoviramo stvar mira, da se nadamo dok dišemo, a kada se sretnemo s cinizmom i sumnjom i onima koji nam kažu da ne možemo, mi ćemo odgovoriti tim bezvremenskim vjerovanjem koje sažima ljudski duh: Da, mi možemo. Postoje novi oblici energije koje treba ukrotiti, nova radna mjesta koja treba stvoriti, nove škole koje treba izgraditi, postoje prijetnje s kojima se treba suočiti“, kazala je u svom emotivnom govoru Berulec.

Naglasila je kako je svjesna da do uspjeha možda nećemo stići za jednu godinu ili čak za jedan mandat.

“Ima nekih koji dovode u pitanje opseg naših ambicija, da ne možemo ostvariti svoje planove. Zaboravljaju što sve slobodni muškarci i žene mogu postići kada svoje stvaralačke sposobnosti udruže za zajednički cilj uz neophodnu dozu odvažnosti. Cinici ne razumiju da im tlo izmiče pod nogama i da njihovi ustajali politički argumenti, koji su nas toliko dugo iscrpljivali, više ne vrijede“, dodala je Berulec.

Za počasnu predsjednicu Organizacije žena HSS-a ‘Hrvatsko srce’ izabrana je dosadašnja predsjednica te Organizacije, Marija Ledinski Anić, koja je svojim nesebičnim i dugogodišnjim radom bila najglasniji promotor temeljnih vrijednosti HSS-a.