Michel Chossudovsky: SAD vodi rat protiv čovječanstva

Profesor Michel Chossudovsky u svojoj knjizi “The Globalisation of War – America’s ‘Long War’ against Humanity” realno progovara o kulminirajućem sukobu na dva svjetska fronta, američkom i ruskom, prikazujući svijetu stvarnost koja se odvija iza naizgled jednolične svakodnevice.

Chossudovsky smatra kako su aktualni događaji u svijetu, uključujući ratne operacije u istočnoj Europi, subsaharskoj Africi te na Bliskom istoku samo dobro režirana predstava koja polako vodi do uništenja svijeta kakav poznajemo. Ovakvim vojnim operacijama do izražaja posebno dolazi ekonomska kategorija rata, očitovana u brojnim sankcijama koje zemlje poduzimaju jedne protiv drugih, a zatim i u destabilizaciji valuta i financijskog tržišta diljem svijeta, što bi naposljetku moglo dovesti do kolapsa globalne ekonomije.

“SAD i njihovi saveznici započeli su vojnu avanturu koja se igra s budućnošću čovječanstva”, tvrdi Chossudovsky, zbog čega, prema njegovu mišljenju, nije neobično uključivanje Rusije u sukob, koji bi mogao eskalirati.

“O spremnosti obiju zemalja na rat govori činjenica da i Istok i Zapad posjeduju zalihe nuklearnog oružja te da su ih u svakom trenutku spremne iskoristiti, kako bi uništile zalihe neprijatelja te iste pokorile”, smatra Chossudovsky.

Također, kaže kako SAD, još od raspada Sovjetskog saveza, permanentno pokušava naštetiti Rusiji, što dokazuje i činjenica kako se dvanaest zemalja središnje Europe, inače direktno povezanih s Rusijom, priklonilo NATO savezu, čime se američka vojna moć neometano i u tišini približila samoj granici Rusije.

Izvor: globalresearch.ca