Dodijeljene stipendije Grada Zagreba studentima i učenicima slabijeg socijalnog statusa

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedeljak, 21. svibnja, u gradskoj palači Dverce uručio je Ugovore o stipendiji Grada Zagreba učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa za školsku/akademsku godinu 2017/ 2018.

Ove godine dodijeljeno je 34 ugovora učenicima srednjih škola, 32 studentima. Za srednjoškolce stipendija iznosi 2.500 kuna, a za studente 3.500 kuna.

“Nešto manje od 500 ljudi zadnjih 11 godina je dobilo ove stipendije. Ove godine ih je ukupno dobilo 66. Sretan sam i ponosan da je svaka kuna došla u prave ruke. U suvremenom kapital odnosu uvijek imamo onih koji se nalaze na margini, koji se u utakmici rada kapitala ne snađu najbolje i o njima društvo treba brinuti“, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Dodao je kako su solidarnost i socijalna pravda abeceda suvremenog i demokratskoga društva.

“Ponosan sam na to. Živim tu socijaldemokraciju i solidarnost i ona je danas na djelu“, rekao je Bandić.

Među dobitnicima stipendije Grada Zagreba je Maja Dobranić, učenica trećega razreda XII. gimnazije u Zagrebu. Kazala je kako joj stipendija puno znači jer joj je majka dugo nezaposlena, a ima još dvije sestre.

“Ponosna sam i sretna što sam to ostvarila. Moj rad i trud je urodio plodom. Imam planove za budućnost, a to je nastavak studija“, rekla je učenica.

Ponosan i sretan na stipendiju Grada Zagreba je i Ivan Mikulić, učenik prvoga razreda X. gimnazije ‘Ivan Supek’. Naglasio je kako će mu stipendija dobro doći za potrebe škole, odnosno za školski pribor. Također će puno financijski pomoći i njegovoj obitelji. Naime, otac mu je preminuo kad je bio mali te živi s dvije starije sestre i majkom koja je jedina zaposlena.

“Stipendija mi puno znači. Mogu financijski pomoći majci koja je samohrana i kupiti stvari koji su potrebne za fakultet. Naime, studiram na Učiteljskoj akademiji i za javne satove treba mi puno materijala i pribora te mi novac od stipendije puno pomaže po tom pitanju“, istaknula je Lana Đurđek, studentica iz Zagreba.