SSSH: Zadovoljstvo hrvatskih radnika radnim mjestima ovisi o vrsti ugovora

Zaklada Friedrich Ebert i Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u srijedu, 9. svibnja, u Novinarskom domu organizirali su konferenciju “Rad po mjeri čovjeka”, koja je okupila predstavnike hrvatskih institucija, akademske zajednice i europskih sindikata.

Sudionici konferencije su raspravljali o trenutnom stanju kvalitete radnih mjesta u Hrvatskoj, te načinu kako povećati tu kvalitetu. Na konferenciji je predstavljeno istraživanje SSSH-a o zadovoljstvu radnim mjestima i uvjetima rada u Hrvatskoj koje je provela agencija Hendel. Istraživanje je obuhvatilo 500 ispitanika iz cijele Hrvatske. Rezultati istraživanja su pokazali kako je oko 70 posto hrvatskih radnika zadovoljno svojim radnim mjestima, što je manje od europskog prosjeka koji iznosi 86 posto.

“Svaki peti hrvatski radnik je vrlo zadovoljan svojim radnim mjestom dok je to u Njemačkoj svaki treći radnik“, rekla je Sunčica Brnadić, stručna suradnica SSSH-a.

Zadovoljstvo radnim mjestom ovisi radi li se o ugovoru na određeno ili na neodređeno radno vrijeme. Osobe koje rade na određeno vrijeme su nezadovoljnije nego osobe koje rade na neodređeno vrijeme, jer često obnavljaju taj ugovor u prosjeku pet puta te se ugovori na određeno vrijeme sklapaju na mjesec dana, tri, šest ili dvanaest mjeseci.

“Kod ugovora na određeno vrijeme postoji veliko nezadovoljstvo plaćom. Ovi ispitanici su nezadovoljni i edukacijom koju dobivaju na radnom mjestu“, istaknula je Brnadić.

Kako je istaknuto, u Hrvatskoj na određeno vrijeme trenutno radi više od 20 posto radnika, dok je europski prosjek 14,4 posto, a najveći je problem što svi novozaposleni se zapošljavaju na određeno vrijeme. Prema istraživanju najveći razlog zadovoljstva je plaća, a na zadovoljstvo na radnom mjestu utječe i rad u struci, razina obrazovanja, obuhvaćenost kolektivnim ugovorom i postojanje sindikata.

“Motivi istraživanja su bili da se ponudi normativna slika kakav je to rad po mjeri čovjeka,što ljude čini zadovoljnim i zašto je to bitno. U zadnje vrijeme puno pričamo o pokretanju gospodarstva, o nezaposlenosti, a ono što moramo raditi je kako da naša država ponovno postane konkurentna u uvjetima rada za vlastite građane koji iseljavaju u druge zemlje“, zaključila je Brnadić.

Predsjednik SSSH-a, Mladen Novosel, smatra kako ne treba biti zadovoljan rezultatima istraživanja.

“Zadovoljstvo na radnom mjestu se kreće od 65 do 67 posto, ali kad se pogledaju podaci Eurostata za sve zemlje EU-a hrvatski radnici su na predzadnjem mjestu iza njih su samo Grci”, istaknuo je Novosel.

U svom govoru Novosel je rekao kako ove godine turistički sektor je pred velikim problemom jer nema dovoljno radnika. Naglasio je kako se pokrenuo građevinski sektor koji je motor podizanja produktivnosti i BDP-a, ali i u tom sektoru nedostaje radnika.

“Vlada parcijalno riješava ovakve probleme. Smatra da se na tehničkoj razini može vrlo lako riješiti i to se tako riješava svih proteklih godina. Poslodavci su čuvali nisku cijenu rada, odnos prema radnicima je bio takav da nisu isplaćivali obećanu plaću, posebno sezonskim radnicima ili su plaće kasnile, uvjeti su rada su bili takvi da da su radnici bili kontinuirano izloženi prekovremenom radu ili preraspodjeli radnog vremena“”, upozorio je Novosel.

Stoga nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a osobito od 2013. godine na godišnjoj razini, u inozemstvo na rad odlazi od 50 do 80 tisuća hrvatskih radnika.

“Osim što smo u vrijeme gospodarske krize izgubili 200 tisuća radnih mjesta radnike gubimo i na slobodnim radnim mjestima. Krajnje je vrijeme da Vlada i poslodavci shvate da rad u Hrvatskoj mora biti po mjeri čovjeka i da mora bit vrednovan“, istaknuo je Novosel.

Dodao je kako je istraživanje pokazalo kako su radnici u Hrvatskoj pod navodnicima relativno zadovoljni radnim mjestima, ali to se radi o radnicima koji imaju ugovor na neodređeno vrijeme.

“Preko 20 posto novozaposlenih radnika imaju ugovor na određeno vrijeme i njihovi su uvjeti rada nepovoljniji. Radnici na neodređeno vrijeme svakodnevno odlaze u mirovinu i postavlja se pitanje u kakvu budućnost ulazimo”, zaključio je Novosel.

Izvršni tajnik SSSH-a, Darko Šeperić, rekao je kako rad po mjeri čovjeka je odgovor SSSH-a na ubrzani pad kvalitete radnih mjesta, na degredaciju radničkih prava i na demografsku krizu.

“Rad po mjeri čovjeka nam je i vodić u svim razinama sindikalnog organiziranja. Za njega se ne možemo boriti samo na razini sindikalne središnjice, nego se borimo kada pregovaramo o kolektivnom ugovoru, kada naš povjerenik razgovara s poslodavcem i pokušava riješiti neki problem. Rad po mjeri čovjeka je poziv svima koji misle da rad može služiti čovjeku, da je potrebno reafirmirati vrijednosti radničkih prava“, rekao je Šeperić.

Pojasnio je da je rad po mjeri čovjeka, rad koji je dobro plaćen, koji ne ugrožava fizičko i psihičko zdravlje radnika, koji omogućuje napredovanje, rad koji pruža sigurnost. Rad koji omogućuje radnicima glas na njihovom radnom mjestu i ostavlja prostor za privatni život i planiranje.

“Ne možemo prihvatiti tezu da rad po mjeri čovjeka nije moguć. Ako država smatra da je to iluzija, onda se s pravom možemo pitati čemu nam ta država služi, zašto poštujemo njezina pravila i plaćamo poreze. U Savezu samostalnih sindikata Hrvatske smatramo da rad po mjeri čovjeka nije iluzija, nego cilj koji je relan, te se tom cilju primičemo, u sindikalnom radu to činimo svaki dan. No,taj se cilj neće ostvariti sam po sebi, za to se moramo izboriti“, poručio je Šeperić.