Predstavljena inicijativa za osnivanje ‘Kluba 30%’

U prostorijama Hrvatske udruge posloodavaca (HUP) u četvrtak je održana svečanost na kojoj je predstavljena inicijativa za osnivanje ‘Kluba 30%’.

Inicijativu su pokrenuli kanadsko veleposlanstvo i Hrvatska udruga poslodavaca te 14 hrvatskih tvrtki kako bi se potaknula veća zastupljenost žena na najvišim upravljačkim pozicijama, postigao omjer od najmanje 30 posto žena u upravnim odborima tvrtki. Podršku osnivanja Kluba 30% u Hrvatskoj dao je i počasni gost predsjednik Uprave Canadian Imperial Bank of Commmerce i predsjednik kanadskog Kluba 30%, Victor G. Dodig.

Ove godine imamo 217 firmi bez žena, 83 firme stavile su jednu ženu u Upravu. Promjena se dogodi kada su najmanje dvije žene u Upravi”, istaknuo je Dodig.

Dodao je kako je njegova želja da ojača hrvatska ekonomija.

“Jako mi je bitno da ova ekonomija bude najjača u Europi. Mislim da je to moguće. Hrvatska kao mlada država, ali narod povijestan koji postoji od 7. stoljeća ima velike prilike u ekonomiji, a one se mogu realizirati samo ako žene imaju veliku ulogu”, poručio je Dodig.

Predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja je rekla kako se HUP zalaže za ubrzanje tempa kojim se poboljšava položaj žena te one dobivaju priliku i vodeću poziciju u svim sferama društva.

“Uvjerena sam da veći angažman žena na liderskim pozicijama može donijeti korist pojedinim organizacijama, ali i zemlji u cjelini“ istaknula je Deranja Spomenula je da prema indeksu ravnopravnosti spolova zemalja članica EU-a koji je radio Europski institut za ravnopravnost spolova, prema podacima iz 2015. Hrvatska je na 24 mjestu, dok posljednji obljavljen ‘Crobex Indeks žena’ ukazuje da je u upravama vodećih hrvatskih tvrtki sa Zagrebačke burze 2017 godine bilo svega 17,3 posto žena.

“Ono što je posebno zabrinjavajuće jest da je taj indeks lani pao za tri postotna boda. Osim toga u 2017. godini u hrvatskim tvrtkama u sastavu Crobex-a za 7 postotnih bodova porastao je broj tvtki koje u upravama nemaju niti jednu ženu. Takvih je prošle godine bilo više od polovice odnosno čak 55 posto”, ustvrdila je Deranja.

Dodala je kako načelno podršla postoji, ali se promjene u praksi događaju presporo, a dijelom zbog toga što se tim problemom bave same žene ,a ne muškarci koji su brojniji i na svim mjestima gdje se donose odluke.

“Osnivanjem Kluba30% želimo to promijeniti i uvjerena sam da vidljive pomake možemo očekivati vrlo brzo. Čitavo društvo mora pomoći ženama da se realiziraju na poslovnom planu. Da bi se situacija promijenila i pozitivne promjene ubrzale potreban je udružen napor samih žena i njihovih muških kolega kao i napor Vlade i drugih državnih institucija te suradnja civilnog i poslovnog sektora”,zaključila je Deranja. U svom govoru kanadski veleposlanik Daniel Maksymiuk je rekao kako osnaživanje žena je prioritet za premijera Trudeaua i njegovu Vladu jer znaju da uključivanje više žena u odlučivanje vodi izravno do boljih odluka te bolje ekonomske izvedbe.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva poduzetništva i obrta Martina Dalić zahvalila je na inicijativi da se promovira jednak pristup i zastupljenost muškaraca i žena u Upravama i nadzornim odborima hrvatskih kompanija u privatnom sektoru.

Naglasila je kako se pokretanjem inicijative Kluba 30% vidi dosezanje udjela žena u Upravama i nadzornim odborima od 30 %.

“Ono što je kranji cilj, čemu treba težiti da pristup Uprave bude temeljen rezultatima, temeljen sposobnostima, temeljen mogućnostima, doprinosu i stvaranjem vrijednosti u kompanijama kako bi one bile uspješne, kako bi stvarale više radna mjesta. Temeljem tih ciljeva uvjerena sam da možemo ostvariti ravnotežu zastupljenosti između žena i muškaraca u Upravama. Problem o kojem malo znamo je i pitanje visine plaće muškaraca i žena u tim Upravama. Kakav je taj odnos u menadžerskim zajednicama u Hrvatskoj ne znamo. Prema istraživanjima u drugim zemljama postoje razlike. Promoviranjem jednake zastupljenosti muškaraca i žena u Upravama takoder treba promovirati jednake plaće muškaraca i žena u tim Upravama“, rekla je novinarima ministrica Dalić.

Predsjednica uprave Ericsson Nikola Tesla, Gordana Kovačević, je rekla kako je to ICT kompanija koja zapošljava ljude s završenim Fakultetom elektrotehnike i računarstva te drugim tehničkim fakultetima.

“Žene se u manjem broju još uvijek odlučuju za Stem profesiju te je postotak zaposlenih žena manji nego što bi željeli, negdje oko 27 posto žena, a ostalo su muške kolege. Takav je postotak i u menadžerskom timu i u raznim odgovornim aktivnostima unutar kompanije.Gradimo organizacijsku kulturu visokih standarda neovisno o tome da se radi o muškarcu ili ženi. Oni imaju iste šanse za razvoj, za preuzimanje odgovornosti, uvjete za rad, za cjeloživotno učenje. Tako da je najprirodniji način stvarati organizacijsku kulturu koja osnažuje i promovira inovativne ljude bilo da su žene ili muškarci“, istaknula je Kovačević.

Od 1. svibnja predsjednica uprave Wiener osiguranje je Jasminka Horvat Martinović, koja je petnaest godina bila u raznim upravama osiguravajućih društava.

“Wiener osiguranje je prepoznalo ovu hvalevrijednu inicijativu i ta inicijativa vodi ka bolje poslovnoj Hrvatskoj“, rekla je Horvat Martinović.

Dodala je kako je u Wiener osiguranju prepoznat rad i kvaliteta te je kao posljedica toga ravnopravnost po svim kriterijima. Trenutno su u upravi društva dvije žene od četiri člana uprave, a pripajanjem sestrinskog društva, Erste osiguranja od četiri člana uprave će imati tri žene što je rijetki uspjejh u hrvatskom gospodarstvu.

“Ne radimo razlike između muškaraca i žena, dajemo jednaku šansu svim kvalitetnim zaposlenicima, prepoznajemo tu kvalitetu i onda se ravnopravnost sama po sebi dogodi“, ustvrdila je Horvat Martinović.

Predsjednica Uprave IN2 Katarina Šiber-Makar je rekla da tvrtka u upravi ima dvije žene od dva člana uprave, a na upravljačkim pozicijama ispod uprave je zastupljenost 50 posto žena 50 posto muškaraca.

“Jako potićemo tijekom fakulteta mlade ljude kroz industrijsku praksu da se upoznaju s našom industrijom. Nemamo represivne mjere u smislu kvota, gradimo kulturu zastupljenosti muškaraca i žena, dajemo jednake šanse, nagrađujemo ih na jednak način, dajemo ravnopravno plaće“, rekla je Šiber Makar.

Pozdravila je inicijativu za osnivanjem Kluba 30%. Smatra da neće biti jednostavno, ali je ova inicijativa dobra da podigne svijest u društvu i Hrvatskoj o značaju pružanja podrške mladim ženama koje imaju ambiciju stvarati upravljačke pozicije.