VIDEO Kako marihuana djeluje na ponašanje autističnog dječaka

Očajni roditelji 11-godišnjeg Alexa iz SAD-a pronašli su lijek za smirivanje silovitih napadaja bijesa te samozljeđivanja njihova sina oboljelog od autizma.

Dječaku je autizam dijagnosticiran s tri godine a uzrokovao ga je urođeni poremećaj koji se naziva kompleks tuberozne skleroze. Poremećaj dovodi do rasta tumora na organima i mozgu. U slučaju malog Alexa upravo izraslina na mozgu uzrokuje strašne napadaje nekontroliranog bijesa, autizam i samozljeđivanje do krvi.

Doktori su mu davali različite lijekove kao što je valium, no ništa nije pomoglo dok njegovi roditelji na internetu nisu pronašli medicinsku marihuanu koju su na preporučeni način obradili i dobili tekućinu koju daju Alexu. Njegovo se zdravstveno stanje dramatično popravilo tako da se sada po prvi put nakon dužeg vremena može igrati s igračkama umjesto da se cijelo vrijeme udara. Tekućinu su mu željeli davati svakodnevno, no dom za njegu u kojemu se nalazi dječak ne odobrava medicinsku marihuanu.

Roditelji su snimili dječaka prije i poslije liječenja marihuanom kako bi dokazali da zaista ima pozitivan učinak na njega. No, doktori i dalje ne odobravaju takvo liječenje jer nisu istražene dugoročne posljedice te nuspojave koje bi marihuana mogla prouzročiti.

Međutim, ovi roditelji kažu da nemaju drugog izlaza te su uvjereni da bilo kakve nuspojave ne mogu biti gore od stanja u kakvom se dječak nalazi bez marihuane. Kažu i kako ne mogu tvrditi da ova ljekovita biljka može pomoći svakom autističnom djetetu, no njihovom je zasigurno pomogla. Ne osvrću se mnogo na one koji smatraju da je ovakav način liječenja ekstreman jer su svjesni da takvi ne znaju kako je bolno i teško biti u njihovoj koži. Nadaju se da će daljnja istraživanja učinkovitosti marihuane jednog dana pomoći njihovom djetetu da potpuno ozdravi. (earthweareone.com)

Pogledajte video, ali upozoravamo da je uznemirujućeg sadržaja koji su snimili roditelji prije i poslije dječakove konzumacije marihuane.

Anđela Buljac