Američki FED financira ratove, krijumčare droga i svjetske bankstere

Grupa moćnih bankara, vladinih dužnosnika i stranih agenata je skovala plan kojim bi se preuzela američka ekonomija, financije i američki dolar kako bi se pokretali globalni ratovi i osvajanja.

Povodom stote obljetnice stvaranja Federal Reserve System, centralne banke Sjedinjenih Američkih Država, argentinski pisac i politički analitičar Adrian Salbuchi je za RT napisao članak koji vam prenosimo u cijelosti:

“U ponedjeljak 23. prosinca 2013. obilježilo se 100 godina od stvaranja Federal Reserve System – centralne banke Sjedinjenih Američkih Država. Vodeći mediji su bili neuobičajeno tihi povodom te obljetnice. Nema sumnje da su itekako svjesni kako rastući milijuni radnika unutar i izvan SAD-a počinju shvaćati kako je nedopustivo što se monopol nad centralnim bankarstvom nalazi već čitavo stoljeće u rukama privatne grupice bankara lihvara. Zbilja nedopustivo!

‘… kroz cijelu kuću, niti jedan stvor se nije komešao, čak niti miš.’ Ove riječi Clement Clarke Moorea, američkog pjesnika iz 19. stoljeća, dobro opisuju trenutak kad je prije sto godina Zakon o Federal Reserve odobren u američkom Kongresu: istina, jedva da se koji miš komešao u Kongresu ili Senatu… Ali veliki štakori su bili tu kako bi izglasali svoj zakon!

Woodrow Wilson je 1913. godine bio predsjednik SAD-a; Prvi svjetski rat će započeti za osam mjeseci; a tri godine ranije održao se supertajni sastanak na privatnom posjedu mega-bankara John Pierpont Morgana na otoku Jekyll pred obalama Georgie. Bloomberg News je u svom članku napisanom 15. veljače 2012. godine opisao ovaj događaj kao ‘tajni sastanak koji je pokrenuo Federal Reserve banku. U studenom 1910. godine grupa političkih i poslovnih lidera je skovala moćan novi financijski sustav koji je preživio čitavo stoljeće, dva Svjetska rata, Veliku depresiju i brojne recesije.’

To je verzija Bloomberg News. Nezgodna istina je vjerojatno posve suprotna: u studenom 1910. godine grupa političkih, bankarskih i poslovnih lidera je skovala moćan financijski sustav koji je pokretao, poticao i nametao stoljeće konflikata i genocida, uključujući dva Svjetska rata, Veliku depresiju, brojne recesije i sustavne bailoutove za mega-bankare pomoću novaca poreznih obveznika.

Edward Griffin, američki pisac i istraživač, je 1995. godine objavio sa sigurnošću najvjerodostojniju knjigu koja se tiče ‘FED’ – kako ju se kolokvijalno naziva u bankarskim krugovima i vodećim medijima – ‘Kreatura s otoka Jekyll’. Griffinova knjiga opisuje kako se grupa jako moćnih bankara, vladinih dužnosnika i stranih agenata okupila kako bi skovala supertajnu zavjeru – ispričavam se, ne mogu smisliti bolji naziv – kojom bi se preuzela američka ekonomija, financije i državna valuta, američki dolar, kako bi se pokretali globalni ratovi i osvajanja.

Bloomberg dalje u svom članku opisuje kako je Nelson Aldrich, senator iz Rhode Islanda, čija se kćerka udala za John D. Rockefeller Jr-a, ‘pozvao ljude koje je znao i vjerovao im, ili bar utjecajne ljude s kojima je prema svom mišljenju mogao surađivati: Abram Piatt Andrewa, pomoćnika glavnog tajnika Riznice; Henry P. Davisona, J.P. Morganovog poslovnog partnera; Charles D. Nortona, predsjednika First National Banke iz New Yorka; Benjamin Stronga, još jednog Morganovog prijatelja i predsjednika Udruženja bankara; Frank A. Vanderlipa, predsjednika National City Bank; i Paul M. Warburga, partnera u Kuhn, Loeb & Co. i njemačkog državljanina.’

Paul Warburg je bio pravi mozak iza FED operacije. Interesantno, Jakob Shiff, njegov glavni partner u Kühn, Loeb & Co, je upravo bio financirao japanski rat protiv ruskog cara; nešto kasnije će putem ruskog izgnanika u Brooklynu Lev Davidoviča Bronsteina (bolje znanog kao Lav Trocki) poslati 20 milijuna američkih dolara kako bi osigurao pobjedu Oktobarske revolucije. Zapravo, radi se o sustavu. Službeno, ‘Sustav saveznih zaliha’ (Federal Reserve System) u potpunosti kontrolira američki dolar, ne kako bi služio američkom narodu, nego baš suprotno, kako bi služio interesima privatnih bankara, koji posjeduju njegove vlasničke udjele. U praksi FED je preko 95% u privatnom vlasništvu, nije dio državne uprave SAD-a, niti odgovara bilo kojem dijelu državne uprave. Nema tu ničega ‘federalnog’ obzirom da je u potpunosti izvan dohvata države.

Niti služi kao ‘zaliha’. Prije će biti da tiska sav novac koji je potreban mega-bankarima i moćnim elitama kako bi usmjeravali ‘globalizirani’ svijet tamo gdje žele i trebaju. To uključuje i višebilijunsko ‘kvantitativno popuštanje’ pomoću kojeg su banke Goldman Sachs, Bank of America, CityCorp, Wachovia i JPMorgan Chase održavane sretnima i ‘zdravima’; financiranje tajnih i terorističkih operacija kojima su se svrgavale vlasti u Iranu, Nikaragvi, Argentini, Kubi, Čileu, Siriji, Libiji, Vijetnamu i brojnim drugim zemljama; ratove koji su trajali desetljećima u Afganistanu, Pakistanu, Iraku, Africi i Južnoj Americi; nepokolebljivo podržavanje genocida ‘malog Izraela’ nad Palestincima i izraelskog ‘demokratskog’ nuklearnog programa koji broji 400 bojevih glava; te održavanje Wall Streeta na umjetnom disanju.

Naposljetku, definitivno nije ‘banka’ u smislu financijske institucije koja podržava kreditne potrebe realne ekonomije kako bi koristila potrebama većine radne populacije. Prije će biti da FED podržava financijske potrebe globalnog sustava ratova, tajne operacije, lihvarenje, krijumčare droga i svjetske bankstere. FED nikome ne polaže račune. Jasno je kako ne služi američkom ili bilo kojem drugom narodu. Služi svjetskim moćnicima koji se redovno sastaju kako bi planirali svjetsku vladu putem entiteta kao što su Vijeće za vanjske poslove (CFR), Trilateralna komisija, Bilderberg grupa, Svjetski ekonomski forum i ostali koji čine dio današnje složene mreže svjetske moći novca.

Tijekom intervjua s američkim novinarom Jim Lehrerom u emisiji ‘News Hour’ na mreži javne televizije PBS emitiranog 18. rujna 2007. godine, Alan Greenspan, tada već bivši dugogodišnji čelnik Feda (i bankar u JP Morgan banci), je novinaru odgovorio:

Jim Lehrer: ‘Koja je prava narav veze između čelnika Feda i predsjednika SAD-a?’

Alan Greenspan: ‘Pa prije svega, Federal Reserve je nezavisna agencija, i to u osnovi znači kako ne postoji državna agencija koja može preokrenuti odluke koje mi donesemo. Dok god je to na snazi, i dok god administracija ili Kongres ili itko drugi ne traži da radimo stvari na drugačiji način, mislim kako nije bitno koja je prava narav veze.’

Molim? Ako ste američki građanin, trebali bi još jednom ili dvaput pročitati njegovu izjavu.

FED sustav je temelj statusa SAD-a kao supersile. Dozvolite mi da objasnim kako FED prevara izgleda s točke gledišta nekoga tko živi u Argentini – izmučenoj zemlji koju su svjetski moćnici više puta natjerali klečati na koljenima pomoću svojih lokalnih agenata nametnutih putem ‘demokracije’ koja se može kupiti. To znači kako svaki put kad Argentina želi kupiti nafte, lijekova ili tehnoloških komponenti u iznosu od 100 dolara, Argentinci moraju raditi kako bi zaradili tih 100 dolara putem izvoza i stvarnog rada.

Ako to usporedimo sa SAD-om, svaki put kad vlada želi kupiti nafte, lijekova ili bilo čega u vrijednosti od 100 dolara, samo trebaju reći Fedu da napravi 100 dolara i to je to. Može se reći kako je lako na taj način biti supersila. Ako ćemo iskreno, nije to baš tako jednostavno, ali shematizirano objašnjava kako sustav moći američkog dolara zapravo funkcionira. Također objašnjava zašto elite ne toleriraju kad netko pokušava oslabiti moć dolara.

Uzmimo za primjer svjetsko tržište nafte. Radi se o monopolu kojim upravljaju tri svjetska centra koji se nalaze u New Yorku, Londonu i Dubaiu. Nužno je osigurati cjelodnevan tok petrodolara, a samo male količine bi trebale završiti u američkom financijskom sustavu. To objašnjava zašto je Saddam Husseina u ožujku 2003. godine posjetila vojna grana Feda nakon što je krajem 2002. godine odlučio trgovinu sa zapadom obavljati u eurima u sklopu programa ‘Iračka nafta vrijedna milijardu dolara za hranu’ odobrenog od strane UN-a putem kojeg su Iraku nametane sankcije.

Ili uzmite primjer Moamera Gadafija koji je 2011. želio pokrenuti program kojim bi se libijskom i sjevernoafričkom naftom trgovalo pomoću valute konvertibilne u zlatu – zlatnim dinarom. Posjetio ga je Barack Dobitnik Nobelove nagrade za mir i Babilonska Hillary. Da li vam sad postaje jasnije? Ali nemojte misliti kako je FED-ov sustav globalnog svjetskog porobljivanja samo usmjeren na svijet izvan SAD-a; započet je prije jednog stoljeća tako što je prvo porobio američki narod kojemu je trebao služiti.

Evo kako to funkcionira: svaki put kad američka vlada odluči u optjecaj pustiti novac – te novčanice od 1, 5, 10, 20, 50, 100 dolara koje dobro poznajemo – umjesto da vlada to zatraži od državne kovnice koja će to napraviti po cijeni potrošenog papira i tinte, vlada se obraća privatnim bankarima u Fedu koji onda stvaraju te novčanice za Riznicu, koja zauzvrat Fedu izdaje obveznice Riznice SAD-a uz koje se veže kamata, što privatnoj bankarskoj eliti putem Feda donosi bilijune dolara profita. To je prije sto godina tako dobro isplanirano, da je prije nego što je Zakon o Federal Reserve izglasan 23. prosinca 1913. godine, izveden manevar kojim bi se zatvorio ovaj parazitski krug, jer ako će američka vlada početi otplaćivati Fedu te gigantske kamate samo za stvaranje vlastitog novca, prvo će se morati postaviti shema prikupljanja prihoda kako bi se muzli američki porezni obveznici: Zakon o porezu na prihod!

Zapravo se radi o 16. Amandmanu američkog Ustava kojeg je Kongres izglasao u srpnju 1909. godine, a koji je stupio na snagu u veljači 1913. godine. Na taj način međunarodni bankari pljačkaju Amerikance i tjeraju ih da puno stoljeće vode ratove u njihovo ime, dok većina populacije nema pojma što se događa. Očito je kako je FED toliko iznad Bijele kuće, Kongresa i Vrhovnog suda da nitko u posljednjih pet desetljeća nije uspio provesti poštenu reviziju njegovih knjiga i brojki.

Nije da niste bili upozoreni. Charles Lindbergh, zastupnik iz Minnesote, otac slavnog avijatičara, je 1923. godine upozorio: ‘Financijski sustav je predan Odboru Federal Reserve koji upravlja financijskim sustavom uz odobrenje grupe koju interesira isključivo profit. Ovaj sustav je privatan, vođen isključivim ciljem prikupljanja najvećih mogućih profita od korištenja novca ostalih ljudi.’

Barry Goldwater, republikanski senator i predsjednički kandidat, je tijekom 60-ih godina rekao kako ‘Amerikanci zapravo ne razumiju operacije međunarodnih zajmodavaca; računi Federal Reserve nikad nisu podvrgnuti reviziji; FED djeluje izvan kontrole Kongresa i manipulira kreditima SAD-a.’ Bivši zastupnik Ron Paul ovih dana tvrdi nešto slično. Čak je predsjednik John Kennedy bio toga svjestan kad je 4. lipnja 1963. godine potpisao Izvršnu odredbu br. 11110 kojom se američkoj Riznici naredilo da tiska, zaobilazeći Fed, javni beskamatni novac u iznosu od 4.3 milijarde dolara. Ali naletio je na određene poteškoće pet mjeseci kasnije u Dallasu 22. studenog.

Moglo bi se očekivati kako će nešto tako važno poput dopuštanja Fedu da i dalje funkcionira kao institucija u privatnim rukama biti visoko na ljestvici prioriteta američke i svjetske javnosti. No američka vlada, Kongres i političari šute; svjetski lideri šute; vodeći mediji i znanstvenici šute. A vi maleni parazitski mega-bankari koji upravljate planetom Zemljom: možete otvoriti šampanjac i proslaviti vašu ‘Stotu obljetnicu gospodara svemira koji upravljaju robovima’, te nastaviti partijati sve do Božića. No, kada dođe novi dan, nastavite nabijati cijeli svijet na križ. Za vas je to sve po starom.”

Ivan Novak / rt.com