Teorije zavjere vs. istina – tko je pravi neprijatelj?

Jedna od glavnih odrednica rata protiv terorizma jest tzv. stvaranje neprijatelja, i to svjesno i s predumišljajem, protiv kojeg se zatim borite u očima naivne javnosti.

Cilj je zataškati istinu, a putem medija obmanuti javnost o navodnoj prijetnji koju islam predstavlja Zapadu.

– “Islamska država ugrožava zapadnjačku civilizaciju.”
– “Svjetski rat terorizmu objavljen je kako bi se spasilo čovječanstvo.”
– “Zli narodi nas uhode. Treba ih maknuti.” (George Washington Bush)
(…)

Ove, a i brojne druge teorije zavjere, ili pak jednostavna istina koju mnogi odbijaju prihvatiti, svakog se dana uvlače u sve pore ljudskog postojanja. Kako smo suočeni sa ksenofobijom usmjerenom prema pripadnicima islamske vjeroispovijesti, sasvim je jasno kako je demoniziranje navodnog neprijatelja zapravo samo oruđe zapadnjačke elite pomoću kojeg provodi svoje vojne aktivnosti i planove o preuzimanju kontrole nad svjetskim zalihama nafte.

Ovakvi bi se postupci mogli okarakterizirati i kao američka inkvizicija jer, upravo tzv. rat protiv terorizma ne predstavlja ništa drugo, osim pomno smišljenog plana stvaranja kaosa u svijetu te širenja američkih ideja na većinu svjetskih zemalja, zbog čega je rat prezentiran kao mir, a oni koji su okrenuti istini automatski bivaju stigmatizirani kao teroristi.

Pravi neprijatelj svijeta zapravo jest savez SAD – NATO – Izrael, čije ratovanje i međusobne čistke polako uništavaju svijet kakav poznajemo do temelja, uništavaju obitelji, izvore hrane, konstantno ugrožavaju zdravlje i opstanak, srozavajući broj svjetskog pučanstva, a u svrhu stvaranja novog svjetskog poretka.

Drugim riječima, svaka izjava ili postupak poduzeti izvan okvira koje su odredile vlade vladajućih zemalja, odnosno, izvan okvira koji odgovaraju svjetskoj vladajućoj eliti, bivaju tumačeni kao teorije zavjere ili pak kao teroristički činovi. Dakle, istina je izvrnuta do te mjere da se čini kao obična laž koju je potrebno zanemariti sa smiješkom.

Nives Rog / globalresearch.ca